Over Sandra

SandraNa mijn middelbare schoolperiode, die ik op het gymnasium in Amsterdam heb doorlopen, heb ik mij gericht op personeelswerk en psychologie. In de loop der jaren heb ik veel geleerd, over mezelf en over andere mensen. Voornamelijk de praktijk heeft mij gewezen op de valkuilen waar je als mens zo makkelijk in terecht komt als je even niet oplet. Vanwege mijn wens om meer bewust te gaan leven, ben ik in aanraking gekomen met Reiki en NLP.

Reiki heeft mij rust en evenwicht gebracht en daarmee is een absoluut keerpunt in mijn dagelijks bestaan gekomen. Na het behalen van mijn reiki-practitioner diploma heb ik besloten om de hele opleiding Natuurgeneeskunde te gaan volgen. Een opleiding die naast de verschillende natuurgerichte geneeswijzen ook HBO medische basiskennis omvat. Ik heb verschillende meditatietechnieken geleerd, mindfulness is mij het meest dierbaar en maakt deel uit van mijn dagelijks ritme. Daarnaast heb ik mij verdiept in mindfulness voor kinderen. Ik heb de opleiding Mindfulkids gevolgd in Amsterdam. Als gecertificeerd Mindfulkids trainer leer ik kinderen al op jonge leeftijd hoe zij beter kunnen omgaan met spanning, stress en concentratieproblemen.

Mijn 3-jarige NLP opleiding (practitioner, master en master advanced) heeft mij, naast de psychologie, duidelijkheid gegeven als het gaat om de intermenselijke communicatie. Het master advanced jaar stond geheel in het teken van coaching van individuen en teams. In dit jaar heb ik inzichten gekregen in effectieve teambuilding, persoonlijk leiderschap, 1 op 1 begeleiding en leiding geven aan groepen.

In 2015 heb ik het initiatief genomen om mijn praktijk nog completer te maken. Ik heb de basis van  Traumatherapie (EMDR) gevolgd bij het EMDR centrum (onderdeel TEP) in Utrecht. In de periode jan/feb 2020, heb ik mij bijgeschoold in meervoudige en complexe problematiek.

Mijn wens om mensen nog breder te kunnen ondersteunen bij uiteenlopende psychische klachten is hiermee in vervulling gegaan. Gesprekstherapie, Mindfulness training, MindfulKids training, Personal/ Job/Life Coaching en EMDR kunnen afzonderlijk, of in combinatie met elkaar worden ingezet als behandelmethode.

Ik ben geworden wie ik ben door wat ik heb geleerd, en door wat ik persoonlijk heb ervaren in het dagelijks leven. Mijn ruime werkervaring in het P&O werkveld en als leidinggevende, heeft ertoe bijgedragen dat ik ook vanuit de praktijk weet wat er ten grondslag ligt aan bepaald gedrag. En waarom het de een in zijn leven voor de wind gaat, terwijl een ander juist veel tegenslag ondervindt.

Mijn kennis en ervaring wil ik graag gebruiken om jou te helpen, zoals ik mezelf heb geholpen… naar een leven in balans.

NB.  Bereik jezelf voldoet aan de PLATO opleidingseisen, opgesteld door de Universiteit van Leiden voor psychosociale scholing. Daarnaast beschikt Bereik jezelf over medische basiskennis (hb0 niveau)
Behandelingen zijn vrijgesteld van BTW.
Bereik jezelf is aangesloten bij de St. CAT Complementair.