ERVARINGEN

Relatietherapie:
Vanaf het eerste moment dat wij binnenstapten bij Sandra, hadden wij al direct een fijn gevoel.
Sandra straalt veel rust uit en geeft het gevoel dat je gehoord wordt. Wij kwamen bij Sandra omdat er binnen onze relatie wat dingen speelden. Zij wist ons met de juiste vragen en opdrachten al binnen drie sessies op het juiste spoor te brengen. Sandra nam de tijd om zowel persoonlijke als gezamenlijke onderwerpen aan te kaarten en te bespreken. Wij zijn haar ontzettend dankbaar voor wat ze voor ons heeft gedaan.

april, 2021.

Na 2 jaar burn-out, was ik op zoek om een trauma een andere plek te kunnen geven in mijn leven.
Via de website kwam ik bij Sandra. Haar persoonlijke verhaal en eigen ervaringen spraken mij enorm aan. Geen zweverig verhaal maar helder: het roer moet om! Tijdens de behandelingen voelde ik mij zeker gehoord; en er was heel veel ruimte voor emoties. De sfeer was oprecht ontspannen en er was sprake van een wederzijds vertrouwen. Het trauma is nu niet meer bepalend voor mijn dagelijks leven. BEDANKT!

Augustus 2020

Wanneer je op jonge leeftijd is aangeleerd om altijd je eigen problemen op te lossen, dan is om hulp vragen niet iets wat je snel doet. Wat ben ik blij dat ik jou wel heb gevraagd Sandra!
Jouw open en warme benadering gaf me voldoende vertrouwen om de stap naar EMDR te wagen. Geen enkele keer heb ik me ongemakkelijk gevoeld. Jouw eerlijkheid omtrent de mate van succes met deze behandeling heb ik zeer op prijs gesteld. Mocht ik ooit nog een keer hulp nodig hebben, dan durf ik jou te vragen. Het ga je goed, Sandra!

Liefs, Susanne

EMDR heeft mij zo goed geholpen! En wat ik zeer verrassend vond was de aanvullende NLP oefening. Fijn dat jij dit ook kunt, je bent echt allround en daarmee maak jij het verschil, mijn coach en therapeut!

J.van S november 2019

Het heeft lang geduurd voordat ik besloot om mindfulness te gaan doen. Ik zag vele cursussen en trainingen op internet en door de bomen kon ik het bos niet meer vinden. Ging ik voor een korte cursus of voor een echte mindfulnesstraining van 8 weken? Ik koos voor de volledige training en heb mega veel geleerd. Mindfulness is zoveel meer dan “op een matje liggen” en ook ik kan nu meer rust in mijn leven vinden. Dank je wel Sandra.

Cursist 2019

In december ben ik begonnen met een individueel traject Mindfulness. Jaren geleden had ik al eens een 8 weekse training gevolgd. Omdat de beoefening verwaterde, besloot ik om opnieuw een individuele training te gaan volgen en deze keer bij Sandra. Mijn beste vriendin raadde mij Sandra aan.

Dat had ik veel eerder moeten doen! Wat prettig om mindfulness in een 1 op 1 setting te ondergaan. Veel meer aandacht voor zaken waar je in de groep niet aan toe komt. Hele persoonlijke, moeilijk verteerbare kwesties, kon ik in alle gemak en veiligheid bespreken. Dat luchtte mij zo op. Ik kan het leven nu beter aan, omdat Sandra mij inzichten en zelfvertrouwen heeft gegeven. Ik beoefen dagelijks mijn meditaties en het gaat echt steeds beter! Best moeilijk in het begin, maar ik heb deze keer de kracht gevonden om het vol te houden.
Ik ben heel dankbaar voor deze fijne weken van samen zijn.

Lieve groeten,
Marleen, februari 2019

Ik heb de begeleiding als heel fijn ervaren.
Het voelde als een warm bad bij een `echt mens`. Ik wil alleen maar even zeggen, HEEL ERG BEDANKT!
Groet van Peet.

Soms weet je het gewoon niet meer. Slecht slapen, teveel piekeren, heel erg vermoeid en huilerig. 
Ik ging maar door totdat mijn lichaam het ook opgaf. Medisch gezien was er niets mis.
Een aantal nare gebeurtenissen zorgden ervoor dat ik helemaal uit balans was.
Sandra heeft mij ontzettend goed geholpen door alle aandacht te geven aan mijn situatie. Ik heb geleerd hoe ik uit mijn hoofd kan komen en mijn gevoelens sneller kan herkennen. Aangeven wat mij dwarszit, open en rustig. Mijn gedrag is veranderd, ik heb meer zelfvertrouwen. Ik kan nu een knoop doorhakken i.p.v. blijven hangen in een uitzichtloze situatie. Sandra, heel erg bedankt!

Lies, december 2018

Ruim een jaar na het overlijden van mijn man, kwam ik voor mijn gevoel vast te zitten. Ik had alles diep weggestopt en kreeg daardoor ook lichamelijke klachten. In mijn zoektocht naar de voor mij juiste persoon om mij meer in “HET NU” te leren leven, kwam ik uit bij Sandra.
We kozen samen voor de individuele mindfulnesstraining en die was perfect op maat. Na 8 weken voelde ik mij stukken lichter dan daarvoor en kon ik weer normaal in het leven staan.
Met herinneringen die ik durfde te beleven, toekomstdromen die ik voor ogen heb maar wel in het hier en nu. En bovenal zonder enkele lichamelijke klacht. Gedachtes leren labelen hebben mij zeker geholpen. Omdat ik zo’n fijne ervaring had met Sandra, wilde mijn dochter ook naar haar toe om geholpen te worden met haar paniek/angstaanvallen. Deze waren voortgekomen uit het trauma dat zij had opgelopen door het overlijden van haar vader, zij was toen pas 12. Mijn dochter heeft EMDR gevolgd en ademhalingsoefeningen gedaan. Hierdoor is ze bijna helemaal over haar klachten heen en heeft zij haar trauma verwerkt. Mijn dochter was erg blij met de hulp van Sandra en kan nu ook voor haar gevoel weer verder.

Sandra (45) Femke (13) voorjaar 2017

Afgelopen september ben ik begonnen met een cursus Mindfulness. Kort voor die tijd zat ik nogal “met mezelf in de knoop”.De laatste tegenslag in een reeks hiervan kort achter elkaar was de druppel die de emmer deed overlopen. Een emmer vol met tranen. Van de ene negatieve gedachte verzandde ik in de andere en dit ging zo eindeloos door. Ik zat letterlijk en figuurlijk vast. Aan de bank gekluisterd. Ik had dit al eens eerder meegemaakt, maar nu leek ik er op eigen kracht niet uit te komen. Om mezelf hier in de toekomst tegen te kunnen wapenen, was ik op zoek naar tools. Mindfulness leek die te bieden. Na recentelijk de laatste cursusdag te hebben gehad, kan ik die bevestiging geven.Ik ben een ervaring en flink wat tools rijker.

Waarom Mindfulness bij Sandra? Na wat surfen op het internet kwam ik op haar website terecht en wat ik daar zag, sprak me aan. Met een enorme schat aan kennis en ervaring, en een fijne, warme uitstraling, heb ik voor haar gekozen.  En daar heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad!

Stephanie, 28 jaar, cursist 2016.

Omdat ik wist dat Sandra zich naast Mindfulness ook bezig hield met coaching en rouwverwerking, ben ik naar haar toe gegaan om mezelf terug te vinden in mijn somberste periode. In een gecombineerd traject heb ik gewerkt aan mijn depressieve gevoelens die zijn ontstaan na het overlijden van mijn moeder en mijn auto-ongeluk. In eerste instantie begon ik aan rouwverwerking met EMDR. Na een paar sessies was ik al een heel ander mens; de nare beelden van mijn ongeluk vervaagden en mijn sombere gevoelens werden minder. Daarna ben ik een combitraject Mindfulness en Coaching aangegaan. Wat heb ik ontzettend veel geleerd in de afgelopen periode. Sandra gebruikt naast Mindfulness ook NLP in het combi-traject. De vele waardevolle NLP oefeningen kan ik nu zelf toepassen. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor de warme en persoonlijke aandacht van Sandra, iets wat ik nog nooit eerder heb ervaren in een therapeutische sessie.  Het was het meer dan waard en ik zou tegen iedereen willen zeggen: Als je problemen hebt en ècht geholpen wilt worden, kies dan de beste en ga naar Sandra!

Veel liefs,
Jenny

De ervaringen om mij heen met Mindfulness waren zo positief dat ik besloot hieraan mee te doen.
Ik koos ervoor om de training individueel te volgen. Af en toe was het zeer confronterend, maar zeker een eye-opener. Omdat stress bij mij heel erg in mijn lijf gaat zitten, liep ik al jaren bij de dokter en kreeg ik veel medicatie voorgeschreven. Bij het laatste gesprek in het ziekenhuis zei de arts dat ik twee keer per dag, 6 maanden lang, pijnstillers moest gaan innemen. Dit was voor mij het moment om de knop om te zetten want het moet ook zonder medicatie kunnen. Via de mindfulnesstraining van Sandra heb ik dit nu volledig onder de knie. Ik zit lekkerder in mijn vel en heb totaal geen last meer van pijn. De momenten waarop mijn lichaam weer signalen afgeeft, weet ik nu wat te doen. Ik heb van Sandra geleerd om te leven vanuit een ander perspectief en ik ben haar hier erg dankbaar voor.

Sylvia, cursist voorjaar 2016

Het was verstandig dat ik naar de training Mindfulness ging. Met een open geest ging ik naar Sandra toe, wat zou de training mij brengen?
Het is mij zo positief bevallen! Deze training was echt iets voor mij, zeker omdat ik het in mijn eigen tempo kon doen. Ik ben niet 8 weken achter elkaar geweest maar met tussenpauzes. Meestal 1 keer in de twee weken.
Dit beviel mij erg goed omdat ik de stof dan beter tot mij kon laten komen. Ik heb alle tijd en aandacht aan de lesstof kunnen geven waardoor het als vanzelf bij mij ging passen.
Ik heb de 1 op 1 training gekozen. Daar waar extra aandacht nodig was, is deze er ook geweest.
Persoonlijk ben ik erg blij met de flexibiliteit van Sandra en de rust die de oefenruimte uitstraalt. Voor hen die het nog niet weten: Gewoon doen! Je wordt er een stuk wijzer van.

Sandra, bedankt voor al je tijd. Mijn binnenste ik is nu heel duidelijk aanwezig. Ik sta weer in het NU. De nieuwe cursisten wens ik heel veel plezier met het volgen van de mindfulness training.

Een vriendelijke groet, Esther
Cursist voorjaar 2015

Ik heb de individuele mindfulnesstraining bij Sandra gevolgd en wat ik heb ik de afgelopen periode veel geleerd over mezelf en mijn eigen geluk. Ik heb een schriftje aangelegd met uitspraken uit de bijeenkomsten, die ik nog zeer regelmatig even teruglees. Ik durf te zeggen dat ik meer ontspannen in het leven sta. Ik doe de dingen meer zoals ze uitkomen en waarbij het goed voelt, en minder volgens een vaste structuur. Als ik een tegenvallende dag heb kan ik denken; gelukkig komen er ook weer betere tijden. Ik merk dat ik vrolijker ben en dat straal ik ook uit, dat geeft me een zeker gevoel.

Ik heb geleerd hoe ik mijn gedachten kan labelen….O nu ben ik alweer aan het fantaseren……en op deze manier kan ik die gedachten weer loslaten en dat is heel prettig.

Ik denk ook dat het succes van de training erg met Sandra te maken heeft. Sandra is een heel fijn en warm persoon die ook een stukje coaching geeft en hele praktische dingen zegt, waar je echt iets mee kunt.

Het waren stuk voor stuk zeer waardevolle en zinvolle bijeenkomsten.

Regelmatig ga ik nog naar de meditatieavonden die Sandra organiseert, zo houd ik de verworven theorie warm en blijf ik er alert op!

Sandra bedankt!

Eef, 12 december 2014

Vandaag hebben wij onze laatste sessie mindfulness achter de rug. De 8 sessies waren voor mij en mijn vrouw zeer leerzaam en hebben hun doel bereikt. Ik ben als kankerpatiënt aan deze sessies begonnen omdat deze een aanvulling zouden kunnen zijn op mijn proces tot genezing. Ik heb er bewust voor gekozen geen gebruik te maken van de medische wetenschap en de daarbij behorende chemotherapieën. Ik heb mindfulness gezien als aanvulling op de meditatie die ik dagelijks uitvoer. Daarbij is het wel van belang dat men dit serieus doet en er in wil geloven. De sfeer tijdens de sessies hebben wij als zeer prettig ervaren en het heeft mij telkens verbaasd hoe jij zaken onthoudt. Jouw gemeende interesse in mensen zijn een verademing en wij hebben steeds het gevoel gehad dat je dit met een zeer grote passie uitvoert. Sandra, bedankt voor deze mooie ervaring en wij zullen hier zeker in de rest van ons leven nog veel plezier aan beleven. Naast het feit dat wij dat nu al doen en veel bewuster met situaties omgaan. Mede namens mijn vrouw bedankt en tot de terugkomdag.

Philip Kattouw. 4 november 2013.

Chronisch ziek worden heeft mijn leven op zijn kop gezet. De mindfulness training heeft me geholpen mijn ziekte te accepteren. Ik heb geleerd dat de weerstand die ik bood aan de pijn en vermoeidheid mijn vooruitgang in de weg stond. Ik ben nu in staat negatieve gedachtenpatronen tijdig op te merken en een halt toe te roepen. Ik heb nu een positievere instelling en ik heb het gevoel tegenslagen beter aan te kunnen.

Kim, cursist 2012

De begeleiding en reflectie van Sandra tijdens de mindfulness training hebben mij geholpen het optimale uit de training te halen, met zelf een boek lezen had ik dit resultaat niet bereikt. De training heeft een zaadje geplant waar ik de rest van mijn leven profijt van zal hebben. Gedachten over het verleden en heden merk ik sneller op, er is nu meer tijd om te genieten van het ‘NU’.

Barbara, cursist 2012

Ik ben bij Sandra gekomen voor een cursus Mindfulness. In een prettig kennismakingsgesprek heb ik besloten om dit op individuele basis te doen. Dit is mij prima bevallen. De cursus en het coachen van Sandra liepen eigenlijk door elkaar heen en zo was het “een op maat” cursus. Het heeft mij geholpen om meer in het” Hier en Nu” te blijven en het in mijn persoonlijke situaties toe te passen.

Sandra, cursist individueel 2012

De trainingen van Sandra zijn zeer prettig om bij te wonen. De theorie wordt helder uitgelegd en omschreven. Voor mij is de mindfulnesstraining een boei geweest waaraan ik me heb vastgeklampt en waardoor ik weer de zin van het leven kon inzien. Ik kon het verleden loslaten en het rouwproces om mijn overleden vader kreeg ruimte. Ik maak mij nu minder zorgen over wat er komen gaat. Ik heb leren genieten van de dingen die zich nu voordoen en heb geleerd om meer om me heen te kijken en te zien dat er veel ruimte en heel veel moois is. Mijn depressieve gevoelens zijn verdwenen. Ik sta anders in het leven en besef dat als er moeilijkheden op mijn pad komen er ook weer betere dagen zullen volgen. Daarnaast weet ik, wanneer je verdrietig bent, dat het beter is dit verdriet te voelen dan weerstand te bieden. Als je weerstand biedt dan wordt het verdriet lijden en daarmee maak je het voor jezelf moeilijker.Voor mij heeft mindfulness een helende werking gehad. Nu weet ik: Als je spijt hebt van gisteren, en bang bent voor morgen, probeer dan vandaag gelukkig te zijn.

Willeke, cursist januari 2012

 Mindfulnesstraining door Sandra Plas is echt heel fijn.De training, in combinatie met Sandra’s persoonlijke inbreng, hebben mij veel geleerd. Ik volgde de training individueel, de persoonlijke aandacht is echt aangenaam! Met de bus was ik in 20 minuten vanaf Amsterdam CS in Purmerend.  Het was meer dan de moeite waard om de training in Purmerend te volgen! Binnenkort ga ik zeker de vervolgtraining bij haar doen!

Wouter, cursist 2011

Ik ben echt dankbaar dat de mindfulnesstraining op mijn pad is gekomen. Alsof het zo bedoeld is; ik heb beter inzicht gekregen in mezelf en tevens meer weerstand/draagkracht opgebouwd om te kunnen omgaan met emotioneel moeilijke situaties, ondanks het feit dat het er zo nu en dan nogal heftig aan toe gaat. Sandra, dank voor jouw aandeel hierin.

Maria, cursist 2010 en 2011

Wat ik geleerd/ervaren heb in deze mindfulnesscursus:
De tijd nemen voor het ‘luisteren’ naar mijn eigen lijf. Met als hoofditem: de ademhaling.
Dat de ademhaling iets van mij is om altijd naar terug te kunnen gaan. Het kan een anker voor me zijn als zich lastige situaties voordoen. Op het moment dat ik even de aandacht naar de ademhaling laat gaan, neem ik ook even afstand van de situatie waar ik me op dat moment in bevind. Ik gebruik deze manier van focussen nu meerdere keren per dag. Niet dat ik me meerdere keren per dag in een lastige situatie bevind…….
Wat ook erg verrassend was om te ervaren tijdens het mediteren was dat er voortdurend gedachten “op de loer” liggen. Gedachtes komen en gaan zonder dat ik er vat op hebt. Het gebeurt elke keer weer opnieuw. Ik droom er als het ware in weg. Op het moment dat ik ze bewust wordt…. zijn ze weg! Ik heb veel geleerd in deze training Mindfulness. Nu komt het er op aan dat ik de oefeningen blijf toepassen, zodat het bij me gaat horen en het gewoonte wordt om me even terug te trekken en de meditatie te doen.

Margreet, cursist najaar 2010

Ik heb de mindfulnesstraining bij Bereik jezelf gevolgd. Het was een hele fijne ervaring en ik heb er dagelijks nog steeds veel profijt van. De begeleiding door Sandra is professioneel en warm, je voelt je echt welkom! De vier cd’s die je bij de cursus krijgt zijn prettig om mee te oefenen, en het cursusmateriaal is overzichtelijk. Ik ben blij dat ik voor haar heb gekozen!

Claar

Ik heb mezelf laten coachen door Sandra omdat ik mijn werksituatie niet meer aan kon. Dagelijks ging ik met tegenzin naar m’n werk: conflicten met collega’s en de minder leuke klussen waren orde van de dag. Tijdens het coachingstraject werd ik geconfronteerd met mezelf en m’n eigen rol als werknemer en collega. Duidelijk werd dat mijn ontevredenheid onder meer te maken had met conflicterende waarden, iets waar ik mij nooit eerder echt bewust van was. Door het coachingsstraject heb ik meer zelfvertrouwen gekregen, kan ik makkelijker ‘nee’ zeggen en mijn eigen keuzes maken. In mijn werk betekent dit dat ik beter in staat ben om voor mezelf op te komen, zonder dat ik direct een aanvaring krijg met een collega. Dit allemaal dankzij een supercoach!

Robert, Gemeente Amsterdam

Eind 2009 kwam ik bij Sandra, ik was ontslagen en zag het helemaal niet meer zitten. Bovendien was ik ook de jongste niet meer en dacht dat ik nooit meer een baan zou vinden. Dankzij de professionele aanpak van Sandra en haar oprechte betrokkenheid heb ik weer een leuke job gevonden! Zij heeft mij weer de kracht gegeven die ik zo hard nodig had. Sandra is niet alleen zakelijk en professioneel, maar vooral ook een hele lieve en zachte vrouw, iemand bij wie je uren wilt zitten omdat zij echt naar je luistert en met je meeleeft. Ik ben blij dat ik haar heb ontmoet!

Annemieke