Wat is gesprekstherapie

Gesprekstherapie is een behandelmethode waarin de gesprekken tussen de individuele client en therapeut centraal staan. In deze gesprekken worden uw klachten besproken en de thema’s die u bezighouden verder uitgediept. We kijken naar u in samenhang met de omgeving, ervan uitgaand dat u bent gevormd door uw afkomst, uw omgeving en uw huidige relaties.

Als therapeut ben ik er om u te helpen meer inzicht te krijgen in thema´s die een grote rol spelen in uw leven. Ik ondersteun u bij het verwerken van pijnlijke gevoelens en ik leer u moeilijke situaties anders te benaderen. Overtuigingen, persoonlijke waarden,  gedachten en gevoelens bepalen in grote mate hoe u reageert op uw omgeving. Door hiervan bewust te worden, bent u in staat om anders te reageren en andere, minder heftige, gevoelens te ervaren.
Met name dit laatste aspect is zo belangrijk omdat niemand een somber, angstig, boos of ander negatief gevoel wil hebben.

Gesprekken met partner, gezin of dierbaar persoon

In sommige situaties kan het zijn dat u de voorkeur geeft aan gezamenlijke gesprekken.
Dat kan zijn met uw partner, uw kind of een ander persoon die dichtbij staat.
U kunt hierbij denken aan vraagstukken op het gebied van:

– Communicatie
– Ontwikkeling en opvoeding
– Puberteit en school
– Werk en privé balans
– Relatie, liefde en intimiteit
– Familie issues

Mijn kennis van NLP ( o.a. waarden, overtuigingen, gedragsstrategieën, en metaprogramma’s) aangevuld met mijn kennis vanuit de psychologie en PSBK (werking van het menselijk brein, cognities, gevoelens en gedrag) vormen de basis van waaruit ik mijn gesprekken met u voer.

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Sandra Plas op telefoonnummer 06-81956629. U kunt ook informatie achterlaten via inschrijfformulier, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op.

Tarieven

Intake: € 50,-
Gesprekstherapie: € 85,- (60 minuten individueel)

Betaling geschiedt per sessie waarbij u uw factuur ontvangt.