Mindfulnesstraining voor kinderen in groepsverband

In onze huidige maatschappij krijgt een kind al op jonge leeftijd te maken met prestatiedruk. Het halen van goede cijfers op school, of het bereiken van een bepaald niveau op de sportclub, zijn heel gewoon. Natuurlijk is het fijn als er goede resultaten worden behaald, maar wat gebeurt er met een kind wanneer dit niet lukt? Twijfel, teleurstelling en onzekerheid kunnen de kop opsteken. Wanneer een kind leert om op een positieve manier met minder prettige emoties of stress om te gaan, dan is dat wellicht het meest waardevolle wat je een kind op jonge leeftijd kunt meegeven.

Hoe ziet de training eruit?

De training bestaat uit 6 sessies van 1 uur. Tijdens deze sessies zullen er aandachtsoefeningen, bewegingsoefeningen en waarnemingsspelletjes worden gedaan. Naast het bewust ervaren van lichamelijke en emotionele gewaarwordingen tijdens stilte, komen de kinderen ook in actie. Eenvoudige spelletjes zorgen ervoor dat de scherpte tijdens de les optimaal blijft en de kinderen zich spelenderwijs bewust worden van hoe  hun aandacht werkt. Omdat het hier om een kindertraining gaat zal er in de les worden gesproken over aandachttraining in plaats van mindfulnesstraining.

Leeftijdsgroep

De training is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
Startdatum: woensdag 5 juni
Mindfulkids groepstraining: 6 sessies van 1 uur, inclusief oefenboekje met illustraties.
Locatie: Basisschool De Marimba 
Adres: Limbostraat 5, 1448 TP Purmerend
Tijd: van 15.45 tot 16.45 uur.
Overige data: 12-6, 19-6, 26-6, 3-7 en 10-7.
Intakegesprek: gratis
Kosten 6-weekse training: € 180,-
NB. Alle kinderen zijn welkom, ook wanneer zij op een andere school zitten dan de Marimba.

Hier kunt u zich inschrijven

Ouder/kind mindfulness in groepsverband

Wanneer u samen met uw kind(eren) de mindfulness groepstraining volgt weet u precies wat uw kind(eren) leren tijdens de les. U ervaart hoe het is om gezamenlijk aandachtsoefeningen te doen en kunt dit ook thuis  toepassen.

Hoe ziet de training eruit?

De aandachttraining voor kinderen en ouders duurt 1 uur. De rode draad van de les is het programma van Mindful Kids, aangevuld met eenvoudige bewegings- en waarnemingsoefeningen. Kind en ouder doen de oefeningen samen. Tijdens de les is er ruimte voor de kinderen om te vertellen over hun ervaringen; wat ze voelen en wat zij denken. Het kind staat centraal en de ouder ondersteunt het proces van aandacht geven.

Leeftijdsgroep

De training is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.
Startdatum: Zaterdagochtend  5 oktober
Ouder/kind groepstraining: 6 sessies van 1 uur, inclusief  een oefenboekje voor het kind èn het prachtig geïllustreerde boek Mindful Kids Heartful Kids met oefen CD.
Locatie: Purmerend (exacte locatie volgt)
Tijd: van 11.00 tot 12.00 uur
Overige data:  12-10, 19-10, 2-11, 9-11 en 16-11.
Kosten 240,- voor 1 ouder en 1 kind samen 

Hier kunt u zich inschrijven

Ouder/kind mindfulness privé

Bij Bereik jezelf kunt u ook privé met uw kind (eren) de aandachttraining volgen. Alle tijd en aandacht is voor uw kind(eren). Er is extra tijd en ruimte om specifieke en  persoonlijke  aandachtsgebieden van uw kind te bespreken. De privé sessies bestaan ook uit 6 bijeenkomsten van 1 uur inclusief oefenboekje voor het kind en het boek Mindful Kids Heartful Kids. Data en tijden in overleg te bepalen.
Locatie: Helsinkihaven 30, 1448 KP Purmerend Weidevenne’
Kosten: € 380,-

Hier kunt u zich inschrijven

Bovengenoemde prijzen zijn gebaseerd op 1 ouder met 1 kind. Komt u met twee kinderen, dan betaalt u voor het tweede kind € 60,- extra. Wilt u meer weten over de training of een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Neemt u dan contact op met Sandra Plas. Telefoonnummer 06-81956629. Mailen mag natuurlijk ook info@bereikjezelf.nl