Mindful kids

Bereik jezelf verzorgt mindfulness training voor kinderen. Er zijn meerdere mogelijkheden om uw kind de training te laten volgen. Op deze pagina kunt u alles lezen over MindfulKids training in de schoolklas. Wilt u meer informatie over een groepsles buiten de schoolklas, of een ouder/kind training, klikt u dan hier. Onderaan deze pagina kunt u het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Mindfulkids downloaden.

Doel

Het doel is om kinderen al op jonge leeftijd goed om te leren gaan met stress, zodat zij daar de rest van hun leven profijt van hebben.

De MindfulKids training

Met de MindfulKids training leren kinderen hoe hun aandacht werkt.
Gedurende zes weken (1 uur per les) leren de kinderen door middel van aandachtsoefeningen hoe zij hun aandacht bewuster, in het hier en nu, kunnen gebruiken. Ook leren zij hoe ze zonder oordeel naar hun ervaringen kunnen kijken. Dit kan onder andere positieve effecten hebben op concentreren, omgaan met stress, spanning en sociale interacties. De leerkracht doet ook mee met de sessies in de klas en wordt gevraagd om dagelijks 5 minuten met de kinderen te oefenen. Ieder kind krijgt een eigen werkboekje waarin de kern van de les wordt weergegeven. Ook staan er leuke aandachtsoefeningen in voor thuis.

Effecten van de Mindfulkids training

Wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat de MindfulKids training positieve effecten heeft op weerbaarheid tegen stress en het functioneren van leerlingen in groep 5 t/m 8. Kinderen piekerden minder na de training en waren zich meer bewust van hun emoties. Ook ervoeren de kinderen een groter geluksgevoel. Volgens ouders waren de kinderen na de training minder angstig, sliepen zij beter en was er duidelijk een verbetering in het gedrag van hun kind.
De onderzoeksresultaten hebben aangetoond dat de training helpt zowel bij het voorkomen als bij het verminderen van stress en gerelateerde problemen.

Wilt u meer weten over de effecten van de mindfulkids training?
U kunt hier het volledige publieksverslag downloaden of lezen als PDF.

MindfulKids op uw school

Wilt u de MindfulKids training op uw school?
Om de mogelijkheden te bespreken kom ik graag naar u toe.
U kunt uw interesse aangeven via het inschrijfformulier op de website of telefonisch op telefoonnummer 06-81956629

Hollandse Zaken over Mindfulness op scholen

Bekijk hier de uitzending

hollandsezaken