Doel van coaching

Het doel van coaching is om mensen te leren hun eigen persoonlijke kwaliteiten, vaardigheden en talenten optimaal te benutten. Ieder mens heeft deze in zich, maar vaak wordt er onvoldoende gebruik van gemaakt. Zo kan het gebeuren dat iemand minder effectief is of zich ongelukkig voelt. Een coach dient als klankbord en katalysator en zorgt ervoor dat mensen een persoonlijke groei doormaken waardoor het plezier in het leven toeneemt.

Hoe werkt coaching?

Bij coaching is er iemand echt voor jou. Er wordt naar je geluisterd zonder te oordelen. Een coach helpt je om de dingen die in je leven spelen op een rij te zetten. Je krijgt een beter overzicht en bent in staat om alles eens vanaf een afstand te bekijken. Voorafgaand aan het te volgen traject vindt er een intake gesprek plaats. In dit gesprek wordt jouw persoonlijke vraag duidelijk. In samenspraak met jou zal een coachings-traject worden aangegaan. Samen kijken we naar het aantal sessies die voor jou nodig zijn om weer helemaal in balans te kunnen leven.

NLP als basis van coaching

Bij de sessies wordt gebruik gemaakt van NLP technieken (Neuro Linguïstisch Programmeren). Bij NLP wordt er gekeken naar de manier waarop mensen met elkaar communiceren, welke gedachten en overtuigingen daaraan ten grondslag liggen en welk effect dit heeft op gedrag. Door NLP technieken te integreren in je dagelijks leven bemerk je direct resultaat. Je wordt bewuster van je eigen gedrag en dat van anderen, hetgeen je helpt om zelfverzekerder en met kracht in het leven te staan.

In welke situatie kun je kiezen voor coaching?

Tijdens de begeleiding kan er op verzoek een professionele test worden afgelegd, één die aansluit op je werksituatie of je privésituatie.
Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Er zijn talloze andere situaties te noemen waarbij een coach je kan helpen. In een persoonlijk gesprek kun je jouw eigen verhaal vertellen.
Hier kun je kijken voor tarieven en vergoedingen, onze kwaliteitskeurmerken of het maken van een afspraak.